Türk İran
Türk İran

İran'a torqued hakkında her şeyi bilmek istiyorum.وهرآنچه مورد نیازشماست


Rkan Chaplq- Azna

Rkan Chaplq- Azna

Japlq (japelagh) ya da Mrb Gaplh kelimesinin İran merkez bölgelerinden biri olabilir. Khansar ve Gülpaygan yakın ve güney Bahtiyari bölgeye Batı'ya Kum ve Saveh ve Hamedan ovalarına ve doğudan kuzeye başında Japlq sınırlıdır.

alanda Chaplq Japlq (chapelagh) ya da (chaplagh) yaşayan Türkler de denir.

Aryan ve Basra Körfezi ve ayrıca Gaplh denir Arak onun Lhjhmrdm insanlar Azna şehir. Azınlık, Türk, Ermeni, Yahudi, Gürcü, Bahtiyari ve Qashqai Azna kendi bağrında bu bölgenin antik geçmişi olan her şehrin yaşıyor. bölünmeler 1317 yılında, daha önce şehir Irak Ajam (Central Province) etki alanı Lorestan alanında ikinci bölümünde maalesef idi.

Birçok insan dolayı zaman lehçelerin geçişine de müreffeh bir ülke, Colbert, sarı çiçekler, Musa onlarca ve Lvzdr ve bu ismi olabilir hangi bölgeye yerleşen aşiret İsmail Safavi Gaplh arıyor çıkın en deyişle Azeri Türkleri Türklerin Gaplh farklıdır.Hatta birçok kişi şehir Azna yaşayan dilinde sol ölçüde ve Türkçeye Japlq Türk kültürünün şiddeti baskın kelime.

 

Bölgesel savaşlar ve Azna de Türk kültürünü tanıtmak

Ve Lorestan:

Bölge dazlaklar çekildi için ayaklanma Ebu Müslim Horasan Araplar, İranlılar ve Araplar takip Japlq oldu bölgede 112 AH Emevilerin sonu ilk savaş (1315 yıl önce) bölgede çatışma çıktı. Savaş B. ayaklanması Khorramdin çeşitli vesilelerle bölgede Abbasiler ile Japlq çatışmaya dikkat edilebilir (1). Babak Babak fanlar (2) dikkat çekmişlerdir aracı olarak etkiler temelde aynı kırsal alanlarda (bavaki) arasında Bovaki gelişme olabilir.Nag başka saldırı ve Moğollar Türk gibi Artlq Aba (ortaleghoba) olarak köy ve türbe Qasim çıkması binanın doğuşu ve Türk kültürü söz yaymak olduğunu kaydetti fethetmek için elde edilebilir. Atabak Lor Japlq büyük merkezi Batı tarafından ve bölgeye İran Moğol istilasından sonra Kürtler akşam yemeği bir dizi İzeh Safevi döneminin (3) kadar devam kurdu.

(areman), Kurt (Keret), Chals Parr (chalespar) ve Gürcüce (Gürcüce köylerde) Türk (örneğin Qaqan, Aqdash, AGHBOLAGH olarak Doğu Japlq köy) (4).

Türk köyleri Azna

Bölgesel savaş ve etkileri:

Bölge dazlaklar çekildi için ayaklanma Ebu Müslim Horasan Araplar, İranlılar ve Araplar takip Japlq oldu bölgede 112 AH Emevilerin sonu ilk savaş (1315 yıl önce) bölgede çatışma çıktı. Savaş B. ayaklanması Khorramdin çeşitli vesilelerle bölgede Abbasiler ile Japlq çatışmaya dikkat edilebilir (1). Babak Babak fanlar (2) dikkat çekmişlerdir aracı olarak etkiler temelde aynı kırsal alanlarda (bavaki) arasında Bovaki gelişme olabilir.

Savaş artık böyle Artlq Aba (ortaleghoba) olarak Türk köylerine görünümünü ve türbe Qasim çıkması bina vardır ve Türk kültürü söz yaymak bölgede Moğollar tarafından saldırıya uğradı ve ele geçirilebilir. Atabak Lor Japlq büyük merkezi Batı tarafından ve bölgeye İran Moğol istilasından sonra Kürtler akşam yemeği bir dizi İzeh Safevi döneminin (3) kadar devam kurdu.

(areman), Kurt (Keret), Chals Parr (chalespar) ve Gürcüce (Gürcüce köylerde) Türk (örneğin Qaqan, Aqdash, AGHBOLAGH olarak Doğu Japlq köy) (4).


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 


Ben bu site iyi bir zaman Rabraytan umut
Venüs Şah Heidari

 

 


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اخبار دانشگاه پیام نور و آدرس pnuakhbar.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چت رامسر
طراحی چت روم
اسپرت اریو
اپشن اریو z300
کادو تولد

 

 

İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet
استانبول
اقتصاد ترکیه
turk iran
turk iran
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
Türkiye Türkiye esasen İran Territory bir kombinasyonudur. Türkiye ikinci .kshvr olduğunu
İran dünyanın ikinci Türktür
İran ile bağlantılı Türkiye'nin büyüklüğü çoğu Türklerin Tayyip Erdoğan .rjb olduğunu fark
İran tarafında ikinci ülke Tvrkyh Türk Recep Tayyip Erdoğan olduğunu. İran Türk an.
İranlı Türkler Türkler İran halkının çoğunluğu mu
Rkan Chaplq- Azna
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: